Seniorit

Toimikunta kaudella 2022-2023

Pekka Harviainen, pj
040 541 6500
harviainenpekka@gmail.com

Airi Tonteri
040 515 0585
airi@tonteri.fi

Oili Satokangas
050 5170 617
oili.satokangas@gmail.com

Lassi Lainesalo
050 384 7385
lassi.lainesalo12@gmail.com

Jalo Mäensivu
050 3589584
jalo.maensivu@gmail.com

 

 • Senioreiden kevätretki Riikaan ja Pärnuun 14.-16.5.19

  Tänä vuonna senioreiden kevätretki suuntautui jälleen Viroon ja uutena kohdemaana Latviaan. Matkalle oli ilmoittautunut kaikkiaan 37 henkilöä. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimi Matkavekka, matkanjohtajana Liisa J. ja bussikuljetuksen hoiti Hatusen Liikenne Oy. Tarja ja Retsi tarjosivat matkavirvokkeita, joista lämmin kiitos!

  Iloinen ja reipas golfariporukka kokoontui vanhan klubin parkkipaikalle kauniin keväisenä tiistaiaamuna odottelemaan Hatusen punaisen bussin saapumista. Kohtahan tuo tulikin ja kuljettajamme Jyrkin ja apukuljettaja Pekan avustuksella matkatavarat saatiin bussin tavaratilaan tuossa tuokiossa.

  Saavuimme Länsisatamaan hyvissä ajoin ja Helsingistä mukaan tulevatkin liittyivät joukkoon. Maihinnousukorttien jakamisen jälkeen pääsimme pienen odottelun jälkeen laivaan. Maittava aamiaisbuffet oli katettu ja kävimme herkkuruokien kimppuun hyvällä ruokahalulla. Nopeasti reilu parituntinen matka taittui ja pian laivasta ulos päästyämme bussimme kaarsi sataman parkkipaikalle. Tallinnassa yksi pelikaveri liittyi joukkoon ja pääsimme jatkamaan matkaa kohti Pärnua. Kahden tunnin ajon jälkeen otettiin Rimin parkkipaikalla kyytiin pari prätkäpoikaa, jotka olivat jättäneet pyörät, bootsit ym. ajovarusteet säilöön ja vaihtaneet golfari-lookin päälleen.

  Lyhyen jaloittelutauon jälkeen jatkettiin matkaa Latvian rajalle Iklaan, jossa nautittiin kahvia ynnä muita virvokkeita. Päätimme, että emme pysähdy Latvian puolella olevassa eräässä suositussa liikkeessä, vaan stoppaamme siellä sitten paluumatkalla.

  Nyt ei ajoaikaa Riikaan pitänyt enää olla kuin noin pari tuntia, mutta kaupungin sisääntuloa lähestyessämme alkoi liikenne pysähdellä ja jonoutua ja siinähän me sitten matelimme hissukseen eteenpäin. Latvialaiset eivät taida tuntea liikenteessä vetoketju -periaatetta, vaan ajetaan vauhdilla päättyvää kaistaa aivan sen päähän ja siellä sitten tungetaan jatkavalle kaistalle. Selvähän se, että liikenne puuroutui ja tökki pahemman kerran. Eipä siinä muu auttanut, kuin edetä rauhallisesti liikennevirran mukana. Lopulta pääsimme hotellillemme Grand Poet Hotel by Semarah´iin. Kovin pitkää aikaa ei jäänyt siistiytymiseen ja tavaroiden purkamiseen, kun olimmekin jo matkalla klo 19:ksi iltasyömingeille ravintola Forestiin, joka oli n. 8oo metrin kävelymatkan päässä hotelliltamme.

  Ravintola oli mukavan intiimi ja saimme ateriamme joutuisasti eteemme. Kaikki tarvittava tieto ruoka-ainerajoituksista ei ollut kulkeutunut matkatoimistosta ravintolaan, mutta henkilökunta oli aivan loistavaa; ”No problem” ja asiat järjestyivät.

  Kuljettajamme kävivät vielä tarkistamassa matkareitin seuraavan päivän kohteeseen, Ozo Golf Klubille, ja pääsivät hieman myöhästyneinä kanssamme illalliselle.

  Hotellin baarissa osa porukasta jatkoi vielä hetken illanviettoa, mutta kyllä se nukkumatti pian kutsui ja mikäs noin mukavassa ja rauhallisessa hotellissa ja hyvässä sängyssä oli uinahtaa.

  Hotellissa joustettiin ja saimme puhuttua aamiaisen alkavaksi jo klo 6.30. Aikaistimme lähtöä hotellilta, sillä jouduimme varautumaan aamuruuhkaan matkalla Ozo Golf Clubille. Mitään ongelmia ei tien päällä kuitenkaan ollut. Golfkentälle on Riikasta matkaa vain 8 km ja olimmekin perillä hyvissä ajoin.

  Klubin omistaa Sandis Ozolinsh, joka on tunnettu latvialainen NHL-kiekkoilija. Klubin nimi tulee Sandisin NHL-lempinimestä Ozo. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja  mukava pelata.

  Jälleen kävi ilmi, että Matkavekan ja Ozo Golf Clubin välissä oli käynyt tietokatkos. Meille ei ollut valmiiksi tarroitettuja tuloskortteja. Lähdöt olivat 1. ja 10. teeltä klo 9.00 ja pienten selvittelyjen jälkeen kaikki pääsivät aurinkoisessa, joskin hieman tuulisessa säässä onnellisesti matkaan.  

  Palautimme pelin jälkeen kortit ja saimme tuloslistan. Nimien ”suomentamisen” jälkeen oli tulokset ja voittajakolmikot selvillä.

  Tulokset Ozo Golf Club 15.5.19

  Naiset                                                                         

  • Friman Chanidapa 31 p.
  • Vuorinen Raili 31 p.
  • Imeläinen Saila 30 p.

  Miehet

  • Mäensivu Jalo 35 p.
  • Saarinen Rauno 31 p.
  • Palmgren Raimo 29 p.

  Pelin jälkeen nautimme klubilla lounaan ja palkintojen jaon jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa kohti Latvian puolella rajan tuntumassa olevaa ostospaikkaa. Siellä ostosten tekeminen sujui reippaasti js kohta olimme taas tien päällä ja bussin keula kohti Pärnussa olevaa Estonia Resort Hotel & Spa- hotellia. Tämäkin hotelli oli oikein hyvä ja viihtyisä.

  Illalla oli omaa aikaa ja osa ehti käydä myös spassa.

  Hyvin nukutun yön ja tuhdin aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Pärnu Bay Golf Clubia, jossa olikin oikein ammattimainen ote meitä ja pikku kisaamme kohtaan. Saimme valmiiksi tarroitetut tuloskortit käsiimme ja lämpimässä auringonpaisteessa pääsimme lähtemään 1. ja 10. teeltä klo 9.

  Bärnu Bayn kenttä on linkskenttä, jossa on leveät väylät ja niiden sivuilla usein hiekka-alueet, joista kyllä pääsee hyvin lyömään. Monet greeneistä on monitasoisia. Klubitalo terassialueineen ja merinäköaloineen on hieno.

  Tulokset Pärnu Bay Golf Links 16.5.19
  Naiset

  • Linna Sinikka 36 p.
  • Saarinen Marjatta 35 p.
  • Jouppi Liisa 34 p.

  Miehet

  • Kurkinen Martti 40 p.
  • Puranen Markku 36 p.
  • Mäensivu Jalo 32 p.

  Klubilla meillä oli buffet-lounas, osa ehti saunoakin. Palkintojen jaon jälkeen lähdimme jopa hieman etuajassa kohti Tallinnan sataman D-terminaalia. Pärnussa kaksi golfaria sonnustautui taas ajovarusteisiinsa ja hyppäsi pyöriensä päälle.

  Laivalla oli omaa aikaa, matka sujui rattoisasti ja kohta olimme Länsisatamassa. Parkkipaikalla bussi jo odotteli meitä ja Pekka oli hypännyt ratin taakse. Jääkiekko-ottelua kuunnellen ajelimme hämärtyvässä kevätillassa kohti kotiklubia.

  Palautekyselyssä saimme hyviä ehdotuksia seuraavaa kohdetta varten. Antakaa myös te, jotka ette tällä reissulla olleet, lisää vinkkejä niin seuraavasta kevätretkestä, kuin kotimaan päivämatkoistakin.

  Vaikka matkatoimisto sanoo, että kaikki on kunnossa, niin matkanjohtajana voisin jälkiviisaana todeta, että epäile, epäile, tarkista, tarkista. Tarkista matkatoimiston ohi suoraan kohteesta, että kaikki tieto on varmasti tullut perille. Annan epäkohdista luonnollisesti palautetta matkatoimistolle. Onneksi ei mitään isoa ongelmaa tälläkään reissulla tullut eteen.

  Kesä on vasta edessä, joten käydään ahkerasti pelaamassa hyvin hoidetulla kentällämme, osallistutaan sankoin joukoin tiistaikisoihin, sekä päivän pelimatkoille (ilmoittautukaa ajoissa!) ja pidetään jatkossakin yllä reilua meininkiä ja hyvää henkeä. Muistetaan myös noudattaa uusia sääntöjä. Matkan täydelliset tuloslistat ovat klubin ilmoitustaululla.

  Suuret kiitokset kaikille osallistuneille.  Reissussa oli jälleen mukava ja hyvähenkinen porukka. Aikataulut pitivät hienosti ja toivottavasti kaikille jäi matkasta hyvä mieli. Kiitokset myös kuljettajillemme.

  Seuraavaa matkaa odotellessa!

  - Liisa (Matkan johtaja)

    Takaisin