Ladyt

Täällä informoidaan HaG Ladyt -toimikunnan ajankohtaisista asioista.

Seuraa infoa ja tule mukaan leppoisaan naisten toimintaan!

Toimikunnan jäsenet 2023

Liisa Jouppi, ladykapteeni
040 5230877
liisa.jouppi@gmail.com

Tiina-Riitta Kaartinen

Aila Lainesalo

Heli Lönegren

 

 •  

  Mennyttä ja tulevaa

  Kaudesta 2022 alkaa olla jo sen verran aikaa, että aika kultaa muistot ja mieleen on jäänyt pelkkää auringonpaistetta ja mukavia pelihetkiä. Niin kuuluu ollakin. Muistellaan hyviä asioita ja onnistumisia. Muistoihin on jäänyt mukavia pelejä, naurua ja iloa, joita tuovat mukanaan hyvä peliseura, ne pienet onnistumiset ja myös hassut sattumukset kentällä. Ja kyllä se aurinkokin paistoi useimpina pelipäivinä.

  Uusi kausi on kohta käsillä. Kevään golf-messut aloittavat monen golfaajan kauden ja pitkästä aikaa pääsemme sinne tutkailemaan uusia pelivälineitä, tapaamaan tuttuja ja ehkäpä joku varailee seuraavaa golf-matkaakin.

  Viime kaudella naisten toimintaa oli kerran kuukaudessa. Kokoonnuimme 5 kertaa, joista yksi oli heinäkuinen vierailu Lepaa Golfiin. Pelasimme toukokuun aloituskisassa pariscramblea, kesäkuussa kisailimme naisten lauantaikisassa ja ennen peliä saimme välineopastusta, heinäkuisen kolmen mailan kisan päätteeksi nautimme mansikat ja kuohuvaa ja syyskuussa päätöskisassa saimme puttikisan voittajankin selville. Samalla juhlimme kakkukahvien lomassa kesän kestäneen birkkukisan voittajaa.

  Yhteensä näissä kuukausitapahtumissa oli 81 osallistujaa, mikä on mielestäni oikein hyvä määrä. Sovitaanko, että pistetään tulevalla kaudella paremmaksi?!

  Naisten toimintaan kuuluu olennaisena osana myös opetustunnit. Meille tarjottiin huhti-elokuun välisenä aikana pienissä ryhmissä keskiviikkoiltaisin kattavasti tunteja golfin jokaisella osa-alueella. Osallistujia per/treenitunti oli 0-5, joten ihan jokaiselle tunnille ei innostusta riittänyt. Opetustapahtumia oli tarjolla 14 ja osallistujia niissä oli yhteensä 32.

  Osallistuin tammikuussa seuratoimijoiden päivään Pasilan Triplassa. Paikalla oli ennätykselliset 270 osallistujaa kuulemassa Golf-liiton viimeisimmät uutiset. Samalla kuultiin muiden seurojen toiminnasta ja verkostoiduttiin. Saimme kuulla liittotuomari/kilpailukoordinaattori Arto Teittisen innostavan esityksen päivitetyistä säännöistä. Vuoden 2023 alussa tulivat siis päivitetyt golfin säännöt voimaan. Mitään kovin suurta mullistusta päivitys ei aiheuttanut, vaan enemmänkin selkiyttämistä ja tarkennusta joihinkin kohtiin. Käyhän tutustumassa ajankohtaisiin asioihin Golf-liiton sivuilla ja erityisesti kertaamassa golfin säännöt liiton sivulta https://golf.fi/pelaajalle/saannot/

  Tilaisuudessa esiteltiin paljon tilastotietoa ja mieleen jäi mm., että Suomessa on golfareita yhteensä n. 154t, joista naisia hieman alle 40t. Toivottavasti alkavalla kaudella saamme paljon myös naispuolisia uusia green cardin suorittajia. Meillä Hattula Golfissa on turvallista vasta-alkajankin aloittaa. Kannustakaahan naiset tuttavianne mukaan tämän upean ja sosiaalisen lajin pariin. Onhan golfin terveysvaikutuksetkin jo todistettu!

  Viime syksynä naistoimikunnasta jäivät pois Sinikka Linna ja Raili Vuorinen. Lämmin kiitos heille aktiivisesta osallistumisesta. Tilalle saimme Tiina-Riitta Kaartisen ja Aila Lainesalon, jotka toivotamme tervetulleiksi mukaan aktiiviseen toimintaan. Heli Lönegren ja minä jatkamme ”vanhoina” jäseninä.

  Lopuksi haluan kiittää kaikkia viime vuonna kanssamme pelanneita naisia ja toivon, että tapaamme suurella joukolla myös alkavalla kaudella. Kutsun kaikki vasta-alkajat osallistumaan aktiivisesti tapahtumiimme!

  Antakaa meille toimikuntalaisille vinkkejä, mihin suuntaan haluaisitte naisten pelitoimintaa Hattula Golfissa viedä.

  Seuratkaa koko kauden ajan NexGolfin Kilpailukalenteria, jonne kevään ja kauden aikana päivittyvät kaikki tapahtumat ja tarjolla olevat treenitunnit.

  HaG:n Naistoimikunnan puolesta

  Liisa Jouppi, ladykapteeni

  a artikkeli tähän...

    Takaisin